CIGÁNYKÁRTYA
***

CIGÁNYKÁRTYA TANFOLYAM DVD és ON-LINE * Két napos tanfolyam teljes anyaga: a lapok jelentése, vetési módok, gyakorlatok * Előadó: Éva Ilona www.evailona.hu * MP4 kis formátum: MP4 lejátszón, mobiltelefonon, DVD lejátszón és kisteljesítményű számítógépeken is nézhető * Megrendelés 06 70 314-5911 * Ár: 29.000- * Előre utalás után postán szállítva

 Egyéb cigánykártya videók:

 http://www.youtube.com/playlist?list=PL6D18EE92AADB9A68

CIGÁNYKÁRTYA FACEBOOKon:  www.facebook.com/Ciganykartya1

 

 

 Az első kártyavető tankönyv, mely lépésről lépésre bevezeti az olvasót a jövendőmondás és a múltidézés fantasztikus világába. Igazi jós szakkönyv kezdőknek, haladóknak és leendő mestereknek * A/4 méret, 200 oldal, 6900- (Tündérképzős tanítványoknak 4900-) * Bővebb információ: Kattints a képre!

     
HÍRLEVÉL
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
A CIGÁNYKÁRTYA
     
VIDEÓK
     
CIGÁNYKÁRTYA*JÓSOK
     
EZO*TANFOLYAMOK
     
TANFOLYAM DVD-n

 

Lenormand jóskártya tanfolyam  DVD és ON_LINE 29.000- Ft * Részletek a tananyagból

www.youtube.com/playlist

Minden. ami Lenormand:

www.lenormand.hu

     
CIGÁNYOK*MÁGIÁJA
     
CIGÁNYKÁRTYA*MÚZEUM
     
JÓSLÁS*CIGÁNYOKNÁL

CIGÁNYKÁRTYA FACEBOOKon:  www.facebook.com/Ciganykartya1

     
CIGÁNYOK MUZSIKÁJA
     
CIGÁNYOK TÁNCA
     
FILMEK ÉS CIGÁNYOK
     
LINKAJÁNLÓ
     
MYSTIC

BŰBÁJOS KÉPEK - Mystic collection by MAGDORKA DESIGN * Photo, Graphics, Design

     
G-mail belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
     
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2011-11-23
     

A cigánykártya története
Éva Ilona írása

A spirituális érzékenységgel megáldott cigányok az elérhető áron beszerezhető nyomdai kártyák megjelenése előtt többnyire tenyérből jósoltak némi ellenszolgáltatás fejében.Régi festményeket nézegetve, korabeli leírásokat olvasgatva a vándorcigányok a hely jellegzetes kártyatípusaival jósoltak. Európában francia kártyából, német és magyar nyelvterületen magyar kártyából mondták meg a jövendőt az arra avatottak. Se szeri, se száma azon festményeknek, melyek ezt bemutatják.Természetesen léteztek már korábban is egyszerű rajzolatú, egyszerű stilizált ábrákkal rendelkező jóskártyák is melyet a vándorcigányok is használtak, mint például az orosz cigánykártya.
Mivel általában a cigányok űzték nyíltan a kártyavetés mesterségét, ezért nevezték el cigánykártyának napjaink népszerű jóskártyáját. A gyártók az elnevezéssel kívánták felhívni a figyelmet a kártya rendeltetésére.

Korunk népszerű cigánykártyájának az elődje már az 1700-as években létezett, de csak az 1920-as években nyerte el végleges formáját a Piatnik kártyagyárban. A többi cigánykártyától megkülönböztetve Piatnik féle cigánykártyának nevezzük. A nagyanyám is egy Piatnik féle kártyát őrizgetett a fiókjában, amit mindig elővett, ha ő vagy valamelyik szomszédasszonya a jövőjébe kívánt belekukkantani.

Az ábrák alatt hat különböző nyelven olvashatjuk a kártya alap jelentését. Ez is azt bizonyítja, hogy a kártyatípusnak bizony nem sok köze van a cigányokhoz, hiszen a kártya keletkezésének idejében a cigányokra nem volt jellemző az írás-olvasás elsajátítása. Ráadásul a kártyalapok tipikus városi, középosztálybeli zsánerjeleneteket mutatnak be, illetve isteneket a görög-római mitológiából. Vidámabb arcvonásokkal és élénkebb színárnyalatokkal rendelkezik a Piatnik kártya napjainkban módosított változata, az úgynevezett lila csomagolású cigánykártya, mely méltán lett oly népszerű.

Kevésbé ismert a Vetőkártya feliratú zöld csomagolású jóskártya, mely hangulátában, grafikai szépségében nem éri utol az előbb említett két kártyatípust. Tanuláshoz viszont megfelelő.

 Nagyon fontosnak tarom, a figurás jóskártyák arcvonásait. Ahogy mi hatással vagyunk a saját munkaeszközünkre, úgy a munkaeszközünk is hatással van ránk. Ha olyan kártyával dolgozunk, melyen keserű vonású arcok vannak, előbb-utóbb, mi is azonosulunk a kártyákkal, nekünk is keserű vonásaink lesznek és keserű vonások lesznek a kérdező arcán is jóslatunk eredményeképpen. Ahogyan hatással van ránk az otthonunkban kifüggesztett kép, ugyanúgy hatással van ránk a kártyánk. Nem minden jóskártya rajzolónak volt vidám élete, mely természetesen tükröződik, mai szavakkal élve átjön az alkotásán. Ha van miből válogatnunk, akkor keressünk olyan kártyát, melynek figurái, ábrái életörömet sugároznak. Számomra a lila csomagolású a legkedvesebb, életöröm és jó érzés árad belőle, szép a szívkirálynő és szép a szívkirály is, ezért szívesen forgatom. Az előbb említett jóskártyákat, aki összeállította, értette a földi életet, és lapjain az élet nagy eseményeit jelenítette meg: születés, szerelem, házasság, halál és a hétköznapi élet kisebb-nagyobb örömeit, bánatait. Miután tisztáztuk, hogy a napjainkban cigánykártyának nevezett jóseszköznek nem sok köze van a cigánykultúrához, nézzünk néhány kártyatípust, melyekből kiforrotta magát a mai cigánykártya.

Moszkvai jóskártya 1826-ból:

 

J.C. Jegel nünbergi jóskártyája 1870-ből:

  

A mai Piatnik féle cigánykártya biedermeier elődje 1904-ből:

Német nyelvterületen Kipper karten-nek, olasz nyelvterületen Sibillá-nak hívják a rokon jóskártyákat. Az utóbbi időkben a cigánykártya típusokhoz szoktuk sorolni a Lenormand kártyákat is, noha Lenormand kisasszonynak, Napoleon udvari jósának nem sok köze volt a cigányok kultúrájához. Az alábbi diavetítésben az eredeti 1876-os Lenormand kártyákat láthatjuk:

Cigánykártya galériánkban jó néhány kártyatípust találhatunk mind a régi, mind a modern időkből.
Ide kattintva megnyílik a Cigánykártya múzeum

Többen úgy jelentkeznek egy-egy cigánykártya tanfolyamra, hogy majd később a Tarot tanfolyamot is elvégzik, mert úgy hallották, előbb a cigánykártyát kell ismerni és csak utána jöhet a Tarot. Olyat is hallottam, hogy a cigánykártya csak a hétköznapi apró-cseprő ügyekben hivatott segíteni és a Tarot alkalmasabb a komolyabb élet helyezetben való eligazodásra. Hadd oszlassak el egy tévhitet. A két kártyának semmi köze egymáshoz. A cigánykártya mindig a köznépé volt, minden második otthonban megtalálhattuk. A Tarot elsősorban a nagy misztikusoké volt, akik elsősorban az uralkodó osztálynak segítettek a rejtett szibólumokat tartalmazó kártyával.

Mindkét kártyatípus kiválóan alkalmas hétköznapi és különleges életesemények elemzésére, legyen az múltban, a jelenben vagy a jövőben. Mindkét kártyát lehet mesterien forgatni, és sajnos mindkét kártyából lehet félreértelmezett, nem helyt álló elemzéseket adni.
Nem a kártyatípustól függ, hogy jól vagy rosszul elemzünk egy-egy élethelyzetet. Ez csak is a kártyavető hozzáértésétől függ.

A cigánykártya mesteri forgatása a lapok összeolvasásában, színes kirakási módozataiban rejlik. A lapok jelentését bárki megtudja tanulni, de a lapok összeolvasása, különösen egy nem kézzel fogható kérdésben, mint például mit érez egymás iránt egy házaspár, már maga a művészet. Gondoljunk bele, hogy 36 lapból 3 lap ad választ egy kérdésre, mekkora variációs lehetőség rejlik itt? Harminchat a harmadikon? Valami ilyesmi lehet a válasz.

Egy szónak is száz a vége, a cigánykártyavetés az egyik legcsodálatosabb jóstechnika, mellyel szabadon utazhatunk a végtelen időben és térben, válaszra és segítségre találva az élet legnehezebb pillanataiban is.

Jó tanulást és szép jövendőt kívánok! Éva Ilona 

*   *   *   *   *

 Feliratkozás hírlevélre * EZOTERIKUS TANFOLYAMOK

  ÉVA ILONA a FACEBOOK-on

kereső szavak: cigány gipsy zingaro gitan tzigane cartes tsiganes Gypsy carte gypsy cards цыганские карты цыганской гадалки gipsy fortune-teller tsiganes diseuse de bonne aventure gipsy fortune-teller school cigánykártya tanfolyam gitane diseuse de bonne aventure l'école Zigeuner Wahrsagerin Schule цыганская гадалка школы gitana adivinadora de la escuela

 
 

 

     

SZERELEM * EROTIKA * BŰVÖLET

BOSZORKÁNYKÖNYV

A SZERELEMKÖNYV

http://boszorkanykonyv.gportal.hu

  

 

Napi idézet...

 

  Névnapi idézetek küldése...

Zenés képeslapküldés


Holdfázis


MIT ÁLMODTÁL AZ ÉJJEL?  

Kattints ide a jelentéséhez!

*   *   *   *   *

Jóslás, mágia,  boszorkányság  Éva Ilonával 

"Szerelmesek, álmodozók, esti tűzbe nézők, ólomöntők, lucaszékcsinálók, időjárásra és álomra figyelmezők mindig lesznek a világon, amíg az emberi lélekből ki nem hervad a képzelet virága. Ne vessük meg a babonásokat. Ők azok, akik a mindennapi élet szürkeségét a maguk költészetével megszínezik."

Jósolj magadnak
CIGÁNYKÁRTYÁVAL!

KATTINTS IDE,
hogy a cigánykártya választ adhasson kérdéseidre!

CIGÁNYKÁRTYA FACEBOOKon:  www.facebook.com/Ciganykartya1

*   *   *   *   *

Jósolj magadnak

KÁVÉZACCBÓL! 

* Tegyél fel magadban egy kérdést, koncentrálj rá.
* Idd ki a bögréből a kávédat, és meglátod a jövődet! 

KATTINTS IDE,
ha megszeretnéd tudni,hogyan alakul a jövőd
a feltett kerdésben.

 *   *   *   *   *

Szent Tűz- és Vízmágia a szerelemért, az egészségért és a gazdagságért

Légy részese szakrális napokon tartandó ősi, mágikus szertartásainknak! Szakrális ünnepnapokon a Te kéréseidet is felküldjük az Istenekhez. Bővebb információért kattints a tűz képére.

 *   *   *   *   *

Jósolj magadnak
LENORMAND KÁRTYÁBÓL
!

KATTINTS IDE,
ha kíváncsi vagy Mme Lenormand jóslatára.
* Előbb tedd fel magadban a kérdésedet.
* A megjelenő ablak balfelső sarkában nyomd me a múlt ~ jelen ~ jövő gombokat.

 

Jósolj magadnak
A TENYEREDBŐL!

KATTINTS IDE
és máris bepillantást nyerhetsz tenyered titkaiba!

*   *   *   *   *

Jósolj magadnak
KAVICSBÓL
!

KATTINTS IDE,
hogy megtudd, mit üzennek a kövek, a kavicsok!

*   *   *   *   *

 Jósolj magadnak
A CSILLAGOKBÓL! 

KATTINTS IDE,
ha megszeretnéd tudni, mit kell tenned?

  

A nap
TALIZMÁNJA

KATTINTS IDE
napi talizmánodért!

*   *   *   *   *

A varázsgömb
TITKA

KATTINTS IDE,
ha megakarod ismerni a varázsgömb titkát!

*   *   *   *   *

 Az első kártyavető tankönyv, mely lépésről lépésre bevezeti az olvasót a jövendőmondás és a múltidézés fantasztikus világába. Igazi jós szakkönyv kezdőknek, haladóknak és leendő mestereknek * A/4 méret, 200 oldal, 6900- (Tündérképzős tanítványoknak 4900-) * Bővebb információ: Kattints a képre!

*   *   *   *   *

CIGÁNYKÁRTYA FACEBOOKon:  www.facebook.com/Ciganykartya1

Evvalena di Reirossi - Pater Prospero - Veronica Chiave

BOSZORKÁNY kontra PAP

Szerelem, halál, átok, ördögök, szellemek, alvilág és túlvilág a spiritiszta vallásában és a lelkész hitében

Egy katolikus pap harca egy mindenre elszánt boszorkánnyal – napjainkban

http://boszorkanykontrapap.gportal.hu

  

 

     
LINKAJÁNLÓ *
     

ÉVA ILONA * JÓSLÁS, KÁRTYAVETÉS, PARKAPCSOLATI ÚTMUTATÁS, ÁTOKLEVÉTEL, RONTÁSVIZSGÁLAT, ÁLLAPOTFELMÉRÉS...  * Telefonon: hétfő 10-14, kedd 19~23óráig. 06 70 314 5911 * Fizetés csekken vagy bankszámlára. * Személyes konzultációra bejelentkezés: 06 70 314 5911 * Szerelmi oldás és kötés, átoklevétel, egészségvarázslás. Alternatív és népi gyógymódok, fétis orvoslás * www.facebook.hu/evailona1

TÜNDÉRKÉPZŐ EZOTERIKUS SZABADEGYETEM * * * CIGÁNYKÁRTYA TANFOLYAM, TAROT TANFOLYAM, LENORMAND KÁRTYAVETŐ TANFOLYAM, SZÁMMISZTIKA TANFOLYAM, BACH VIRÁGTERÁPIA TANFOLYAM, ANGYAL TANFOLYAM... Bővebb információ *   http://www.facebook.hu/tunderkepzo


Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt    *****    AJÁNDÉKOZZ ASZTROLÓGIAI ELEMZÉST, SZÜLETÉSNAPRA IS SZÉP AJÁNDÉK!    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Szereted az animéket és mangákat? Megismernél egy új fansub csapatot? Akkor itt a helyed! A rókák várnak rád ;)    *****    Szeretnél saját lovat?De nem engedheted meg magadnak? Katt!Nevelj nálunk virtuálisan! Nevelj, tenyéssz versenyezz!    *****    EBERTIN: Kozmobiológia    *****    Megérkeztek az útvesztõk a Mesetárba! Kukkantsatok be egy kis ceruzakoptatásra - vagy egy jó mesére!    *****    Aktív Friss Ingatlanok Debrecenben lakások, házak, villák, telehelyek széles választéka Aktív Friss Ingatlanok Debrecen    *****    MARGOT ROBBIE MAGYARORSZÁG - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL AZ OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕVEL KAPCSOLATOS HÍREKRÕL - MARGOT ROBBIE MO    *****    Újra elindult a Hungarian Super Mario Fan Club! Hírek, cikkek, érdekességek a Super Mario világából.    *****    Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!    *****    Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??    *****    Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!    *****    A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom